Takläggare

Underhåll taket

Gamla och slitna tak måste med tiden renoveras eller bytas ut för ökad livslängd och för att slippa framtida vatten- och fuktproblem. Så det är viktigt att undersöka takets status varje år för att sätta in rätt åtgärder direkt. Väntar man för länge tenderar det bli betydligt dyrare att åtgärda.

Vårt arbete inleds alltid med en noggrann besiktning av taket i fråga. Där undersöks taket enligt konstens alla regler för att sedan komma med bästa alternativet för just ditt tak.

Det finns efter det två vägar att gå när det krävs åtgärder. Antingen räcker det med renovering eller så krävt det ett nytt tak.

Takets livslängd

Det finns många faktorer som spelar in när det gäller livslängden på våra tak. Självklart spelar kvaliteten på taket och klimatet en stor roll. Tegelpannor kan hålla i hundra  år mot betongpannor med sina 40-60 år. Men det gäller att förarbetet är grundligt gjort för annars får man problem långt tidigare än så. Däremot kan det rent estetiskt se lite tråkigt ut efter några decennier.

Men för att ett tak ska hålla så länge som det är meningen behöver man underhålla det, helt årligen. Det kan handla om att ta bort mossa och växter och byta ut trasiga pannor vid behov.

Ta hjälp av en takläggare

När man märker att taket är slitet behöver ses över gör man klokt i att låta en takläggare göra en noggrann inspektion för att säkerställa dess status och vidta passande åtgärder.

Det ställs höga krav på en takläggare för att taket ska vara rustat för vårt varierande väder med snö, regn och blåst. Med ett dåligt rustat tak finns det stor risk att man får stora problem med fukt- och vattenskador. Något som kan bli mycket kostsamt om man inte ser upp.

Det är mycket viktigt med ett noggrant förarbete och att aldrig tumma på kvalitén när det gäller själva takarbetet. När du anlitar oss så garanterar vi att våra professionella yrkesmän med stor erfarenhet gör sitt allra bästa för att du ska bli nöjd med slutresultatet.

Är du i behov av en inspektion av taket? Kontakta oss via formuläret, så bokar vi en tid som passar för att sedan presentera ett offertförslag.

Olika taktyper

Det finns ett antal taktyper som passar för vårt nordiska klimat. Vanliga material är tegel, betong, plåt och papp. Dessa olika taktyper har olika egenskaper och passar därför olika beroende på vilken takkonstruktion man har. Det spelar också in var i landet man bor. Tegel och betong är ett naturligt material, vilket påverkar mångas val idag. Livslängden skiljer sig också mellan materialen. Vi hjälper gärna till och rådgör för bästa taket för just ditt hus.

takläggning i motljus

 

När du behöver en erfaren takläggare i Djursholm